Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 tojás
- 4 ek. xilit, a többi folyékony édesítő volt ízlés szerint
- 8 ek. liszt (nálam ch csökkentett)
- pici tej, ha szükséges
Krém:
- 25 dkg Mascarpone krémsajt
- 4 dl cukormentes habtejszín
- 2 cs. habfixáló
- 40 dkg eper
- ízlés szerint édesítő
Díszítés:
- 3 dl cukormentes habtejszín
- 3 szem eper
- olvasztott cukormentes csoki
Elkészítés:
A piskótát
szokásos módon megcsináljuk, én 3 körben sütöttem meg a 3 lapot, mert így
szebbek lesznek.
A lapok sütése közben megcsináljuk a krémet.
Az epreket
összenyomkodjuk villával, majd hozzákeverjük a Mascarpone- t.
A habtejszínt
felverjük a habfixálóval, majd belekeverjük a krémsajtos eperbe, és amíg a
lapok kihűlnek, betesszük a krémet a
hűtőbe.
Amikor a lapok kihűltek, összeállítjuk a tortát.
A torta tálra
letesszük az egyik lapot. Erre mehet a krémünk 1/3- a. Jöhet a másik lap, majd
még 1/3 krém, aztán az utolsó lap, és a maradék krém a tetejére.
Felverjük a 3 dl
habtejszínt a habfixálóval, habzsákba tesszük, majd elkezdjük díszíteni a
tortát.
Pár órát állni hagyjuk a hűtőben,
és már fogyasztható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése