Hozzávalók:
·
50 dkg liszt (nálam ch csökkentett)
·
3 dkg élesztő
·
pici langyos tej
·
pici cukor vagy fruktóz az élesztő felfuttatásához
·
25 dkg vaj vagy margarin
·
1 kis pohár tejföl
·
3 fej lilahagyma
·
1 tk. bors
·
2 tk. só
·
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben a cukorral vagy fruktózzal.
A
lilahagymákat apróra felkockázzuk, és pici olajon megpirítjuk, majd hagyjuk
kihűlni.
Egy tálba beletesszük a lisztet, mehet rá a felfutott élesztő, a
tejföl, a só, a bors, a reszelt sajt és a margarin vagy vaj és a kihűlt
pirított hagyma.
Jó alaposan összedolgozzuk a tésztát.
45 percre- 1 órára félretesszük letakarva, hogy pihenjen.
Eredetileg azt írtam, hogy hajtogatni kell 4x vagy 5x, mert én is így tanultam, viszont legutóbb kipróbáltam hajtogatás nélkül (nem volt sok időm és gyorsan kellett), és így is tökéletes lett.
Tehát kelesztés után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és szaggathatjuk is.
Tehát kelesztés után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és szaggathatjuk is.
Sütés előtt lekenjük
tojással a tetejüket és megszórhatjuk pl. reszelt sajttal, szezámmaggal, vagy
bármilyen maggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése