Hozzávalók:
Tésztához:
·
60 dkg liszt (nálam ch csökkentett)
·
30 dkg vaj vagy margarin
·
20 dkg xilit, vagy a mennyiségnek megfelelő folyékony vagy por édesítő
·
2 tojás
·
1 csomag friss élesztő
·
3 ek. zabkorpa
·
pici só
·
fruktóz vagy cukor az élesztő felfuttatásához
Töltelékhez:
·
25 dkg túró
·
1 tojássárgája
·
1 kis pohár tejföl
·
ízlés szerint édesítő
·
pici őrölt
fahéj
·
zabkorpa
·
lekvár
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát
gyúrunk, majd 2 cipóra vesszük. Nem kell keleszteni, elég neki annyi, míg összekeverjük a
tölteléket.
Egyenként
kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk.
Átlósan húzunk egy csíkot a négyzetünk közepére a
túrós töltelékből, majd arra egy csík
lekvár és felhajtjuk mindkét oldalát.
A megmaradt tojás fehérjével lekenjük
őket és mehetnek a sütőbe 30-35 percre, míg szép aranybarna színük lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése