Bátran mondhatom, hogy aki ezt a pitét kipróbálja, nem fog benne csalódni! A nagymamámtól tanultam ezt a receptet és nagy nagy kedvenc a családban, nagyon gyakran készül nálunk. Egyszerűen elronthatatlan és iszonyatosan finom! :)
Hozzávalók:
·
50 dkg liszt (nálam ch csökkentett)
·
2 tojás sárgája
·
1 csomag sütőpor
·
25 dkg vaj vagy margarin
·
1 kis doboz tejföl
·
5 dkg xilit vagy folyékony édesítő
·
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
·
2 kg alma
·
ízlés szerint édesítő
·
fahéj
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk.
Kinyújtjuk őket tepsi méretűre, majd a tepsit kivajazzuk,
morzsázzuk.
A töltelékhez lereszeljük az almákat, ízesítjük ízlés szerint
édesítővel és fahéjjal.
Az egyik tésztát beletesszük a tepsinkbe, mehet rá az alaposan kinyomkodott töltelék, majd arra a másik kinyújtott tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése