Hozzávalók:
-
1 kg sertéscomb
-
3 nagy fej
hagyma
-
5 gerezd
fokhagyma
- pirospaprika,
só, bors, őrölt kömény, őrölt babérlevél, pici curry
-
0.5 kg barna
rizs
-
olaj vagy
kókuszzsír
-
45 dkg zöldborsó
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk,
majd elkezdjük pirítani olajon vagy kókuszzsíron.
Mikor megpirult, félrehúzzuk,
rászórjuk a pirospaprikát, majd a húst is hozzákeverjük és visszatesszük a
tűzre.
Amikor megpirult a hús, mehet rá az apróra felkockázott vagy zúzott
fokhagyma és a többi fűszer, a só utoljára.
Jól átforgatjuk, és ha szükséges,
pici vízzel felöntjük és hagyjuk főni.
Közben nekiállunk a barna rizsnek.
Pici
zsiradékon megpirítjuk a rizst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira
ellepje, sózzuk, majd lefedve hagyjuk főni, de azért többször nézzünk rá.
Legalább 30 perc kell neki, míg megpuhul.
Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a
zöldborsót, és hagyjuk addig főni, amíg meg nem puhul.
Amikor a rizs és a pöri
is kész van, összeforgatjuk és már tálalhatunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése