Hozzávalók:
-
50 dkg túró
-
10 dkg vaj vagy
margarin
-
4 tojás
-
10-12 dkg xilit
vagy porédesítő
-
1 vanília rúd
kikapart belseje
-
1 citrom reszelt
héja
-
1 kk. sütőpor
-
pici rum aroma
-
2 ek. darált dió
-
3-4 ek. zabkorpa
-
2 keményebb
kopasz barack
-
őrölt fahéj
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a xilittel vagy
porédesítővel, a megmosott citrom reszelt héjával, pici rum aromával, fahéjjal és
a vanília kikapart belsejével.
Adjuk hozzá a túrót és a tojásokat, alaposan
keverjük össze.
Mehet bele a darált dió és a sütőpor is.
Állagától függően
tegyünk bele zabkorpát, nekem 3 ek. kellett hozzá.
Félretesszük pihenni addig, amíg előkészülünk a barackokkal. A sütőt is
beindíthatjuk.
Megmossuk a barackokat, félbevágjuk és kiszedjük a magot, majd
vékonyan felszeleteljük.
A tortaformát kivajazzuk.
Amint kész, beleszedjük a
masszát a tortaformába, a tetejét elsimítjuk, majd rápakoljuk a barack
szeleteket.
Addig sütjük, amíg a széle megbarnul. Ilyenkor tűpróba, és ha nincs
rajta semmi, akkor elkészült.
Nekem kb. 1 óra kellett neki.