Hozzávalók:
-
8 kifli
-
20 dkg darált mák
-
por édesítő
-
1 citrom reszelt héja
-
vaj
-
tej
-
2 alma
A kifliket felkarikázzuk, beletesszük egy nagy tálba.
Langyosítunk tejet, majd leöntjük vele a kifliket. Jó tocsogós legyen, de azért ne annyira, hogy felismerhetetlenek legyenek a kifli karikák.
A darált mákhoz ízlés szerint keverünk por édesítőt, majd rászórjuk a tejes kiflikarikákra a reszelt citromhéjjal együtt. Jól összekeverjük.
Egy tálat alaposan kivajazunk, és belepakoljuk a mákos kiflik egyik felét.
Erre jöhet egy megpucolt és apró kockákra vágott alma, és aki szeretné, szórhat még rá mákot.
Kb. 30 perc kell neki a sütőben.
Vanília öntettel tálaljuk. Isteni finom!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése