Hozzávalók:
-
zöld paradicsom
-
vöröshagyma
-
erős paprika
-
savanyúság
tartósító (cukormentes)
-
víz
-
ecet
-
folyékony
édesítő
-
befőttes üveg
-
celofán
Elkészítés:
A zöld paradicsomokat alaposan megmossuk.El is lehet őket vágni, a kicsiket félbe, a nagyobbakat negyedekbe, de nem kötelező, egészben is maradhatnak, így is tökéletes lesz, mindkét módon próbáltam már, a végeredmény ugyanaz.
A befőttes üvegeket jó
alaposan kimossuk, lecsöpögtetjük.
A hagymákat negyedekbe vágjuk, a paprikákat
is feldaraboljuk, én ezeket is csak elnegyedeltem.
A savanyúság tartósító
zacsiján van a felöntő lé elkészítése. Én a felét csináltam csak meg kb. 2
liter vízben, 2 dl 10%- os ecettel (de ez persze mindenkinek a saját ízlése)
A vizet felforraltam, beleöntöttem ezt a fűszeres savanyúság
tartósítót, pár percig hagytam forrni, kevergettem, majd levettem a tűzről és
kihűtöttem.
Miután kihűlt, öntöttem bele ecetet és folyékony édesítőt.
Ecetből
a zacsin ehhez a mennyiséghez kb 4 dl 10%- os ecetet írt, de én kóstolgattam
közben, és 2 dl- nél megálltam, szerintem bőven elég volt bele. A folyékony
édesítőt is ízlés szerint öntöttem.
A befőttes üvegek aljára tettem a negyedelt
hagymákból és az erős paprikából, majd erre mentek a paradicsomok.
Ha mindegyik
üveget megtöltöttük a paradicsomokkal, mehet rá a felöntő lé.
Én leszűrtem,
hogy a magokat is el tudjam osztani az üvegekben.
A paradicsomok tetejére
tettem a magokat, aztán annyi lével öntöttem fel, amennyi ellepi őket, közben a
magocskák is lesüllyedtek.
Az üvegek tetejére tettem celofánt, majd rá a tető.
Hűvös
helyre kell tenni.
Kb. 4 hét múlva már lehet is fogyasztani.
A legalsó képen is ilyen savanyúság készült, csak más formában. Ott a paradicsomokat felszeleteltem, és hagymát szeleteltem mellé.
A legalsó képen is ilyen savanyúság készült, csak más formában. Ott a paradicsomokat felszeleteltem, és hagymát szeleteltem mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése