Hús nélkül is nagyon finom egyébként!
Hozzávalók:
Tésztához:
-
50 dkg liszt (nálam
ch csökkentett)
-
0.5 dl olaj
-
1 tk. só
-
fél csomag
sütőpor
-
kb. 3 dl langyos
víz
Jól összedolgozzuk az össze hozzávalót, és addig
dagasztjuk, amíg egy rugalmas tésztát nem kapunk.
8 felé osztjuk, majd nedves
konyharuhával betakarva pihentetjük 20-30 percet.
Egyenként kinyújtjuk őket kör
alakúra, majd egy palacsintasütőben megsütjük mindkét oldalát. Nem kell alá
plusz olaj, elég az, ami a tésztában van.
Pár perc alatt elkészülnek.
Alufóliával, vagy nedves konyharuhával takarjuk le őket ahogy elkészültek, mert
megkeményednek és nem tudjuk betekerni.
Hús:
-
maradék sült
csirkehús (nálam most comb)
-
pici olívaolaj
-
1 gerezd
fokhagyma
-
pici curry
fűszerkeverék
-
1 csipet fekete
bors
A csontról leszedjük a húsokat, majd egy teflon
serpenyőbe pici olívaolajat hevítünk, rádobjuk a hús darabokat, fűszerezzük,
ráreszeljük a fokhagymát.
Pár perc alatt összeforgatjuk és már készen is van.
Salátához:
Ez igazából ízlés dolga, ki mit szeret. Nálam a
következő volt:
-
fél fej káposzta
-
fél jégsaláta
-
2 fej lilahagyma
-
1 kígyóuborka
-
3 paradicsom
Öntethez:
Egy 2 dl- es pohár volt a mérő nálam.
-
1 pohár natúr
joghurt
-
1 pohár majonéz
(cukormentes)
-
1 kovászos
uborka lereszelve
-
pici só
- pici folyékony édesítő
-
kis fekete bors
-
kis bazsalikom
-
ízlés szerint
kapor
hu de guszta :)
VálaszTörlésKlassz, nagyon tetszik. :)
VálaszTörlésKöszönöm, örülök, hogy tetszik :)
VálaszTörlés