Pár héttel ezelőtt készült ez a süti, csak kiment a fejemből, hogy fel is tegyem a blogra...:)
Édesség ehetnékem volt, körülnéztem, mi van itthon, aztán ez sült ki belőle.
A színe a kókuszcukor miatt lett ilyen, igazán jó ízt adott neki.
Hozzávalók:
-
20
dkg liszt (nálam ch csökk)
-
10
dkg darált dió
-
12.5
dkg margarin vagy vaj
-
4
db tojás
-
1
citrom reszelt héja
-
12
dkg cukor (nálam most kókuszcukor volt)
-
csipet
só
-
1
cs. sütőpor
-
2-2.5
dl tej
-
40
dkg meggy
-
pici
vanília eszencia
Elkészítés:
Ez a mennyiség egy 30x20 cm-es
tepsihez elegendő.
A lisztet, diót, sütőport és a csipet sót összekeverjük.
A
margarint vagy vajat a cukorral, citromhéjjal és pici vanília eszenciával
géppel habosra keverjük.
Egyenként keverjük bele a tojásokat.
A tejet és a
lisztes keveréket váltogatva, kis adagokban a tojásos masszába dolgozzuk.
A
tepsinket kivajazzuk, morzsázzuk, vagy kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a
masszát, majd rápakoljuk a meggyeket, amiket picit belenyomkodunk, aztán
tehetjük is a sütőbe kb 40 percre.