Ez a virslis táska szilveszterre készült, hogy ne csak igyunk, hanem együnk is valamit :) Na jóóó, azért ez túlzás, mert nem vagyok valami nagy ivó, de akkor is kellett valami kis nasi is:)
Hozzávalók:
-
50
dkg liszt (nálam ch csökk)
-
12.5
dkg margarin
-
1
egész tojás + 1 sárgája
-
2
tk. só
-
2.5
dkg élesztő
-
kb
2 dl langyos tej
-
10
db virsli (nálam most a vékony fajta)
-
15
dkg reszelt sajt + szezámmag
-
mustár
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos
tejben, majd ha felfutott, mehet a liszthez. A margarint kicsit megolvasztjuk
mikróban, majd elkezdjük gyúrni a tésztát. Langyos tejet tegyünk hozzá, ha kell még bele folyadék, nekem még kb 1 dl kellett hozzá, de ez lisztfüggő is.
Ha kész a tészta, letakarva hagyjuk 45 percet- 1 órát kelni.
A megmaradt tojás fehérjét ne dobjuk ki, mert kelleni fog a kenéshez.
Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztánkat vékonyra.
A virsliket én félbe vágtam, rátettem a tésztára, így méreteztem ki a kis téglalapokat, hogy mekkorák kellenek majd.
A téglalapokat képzeletben (hosszában) elfelezzük, az egyik oldalára kenünk mustárt, a másikat pedig késsel bevagdossuk. A mustárra teszünk egy kis reszelt sajtot, erre mehet a virsli, majd ráhajtjuk a késsel bevagdosott felét és összenyomkodjuk, majd a két szélét is kissé összenyomkodhatjuk, bár nem fog kiesni a virsli.
A kész táskáinkat lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, szórunk rá szezámmagot és sajtot is, majd mehetnek a sütőbe kb 30 percre.
19 db lett belőle, mert közben valaki kóstolgatta is a nyers tésztát :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése