Egy nagy kedvenc következik :) Nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Főtt tojással a közepén, de akár tehetünk a tojás alá dinsztelt májat (ezt apósomtól tanultam), de tojás helyett mehet bele akár kolbász is. Végtelen a lehetőségek száma, arról nem is beszélve, hogy melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom :)
Hozzávalók:
-
1 kg darált sertéshús
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
9 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
6 gerezd fokhagyma
-
3 db zsemle
-
só
-
fekete bors
-
őrölt kömény
-
pirospaprika
Elkészítés:
6 tojást megfőzünk, majd megpucoljuk és
félretesszük. A zsemléket beáztatjuk.
A darált húst egy nagy tálba tesszük és
hozzátesszük a fűszereket, 3 tojást és az alaposan kinyomkodott zsemléket, valamint
a vöröshagymát is.
A hagymát beletehetjük simán felaprítva is, de néha
lepirítom, és úgy keverem hozzá a húshoz.
Előveszünk egy őzgerincformát (de
akinek nincs, az sem baj, mert anélkül is meg lehet csinálni, csak akkor
magunknak kell „felkupacolni” az egészet), az aljára teszünk a húsból, erre
mehetnek rá sorban egymás után a főtt tojások, majd betakarjuk hússal.
A maradékot
eltehetjük későbbre is (aki őzgerincben csinálja), és panírmorzsába forgatva
kisüthetjük őket fasírtnak.
Alufóliával letakarva betesszük a sütőbe kb. 45-50
percre, majd levesszük róla és lepirítjuk.
Ha már a teteje megpirult, én ki
szoktam borítani óvatosan a formából és úgy is lepirítom az egészet.
Ilyenkor
könnyebb dolga van annak, aki nem őzgerincformában csinálja, mert annak eleve
nem kell fordítgatnia az egészet.
Végül is mindegy, hogyan csináljuk, a
végeredmény így is- úgy is nagyon finom lesz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése