Ez az a süti, ami frissen szedett és fagyasztott szilvával is tökéletes. Nálam ez most fagyasztottból készült, ugyanis anyukám mélyhűtőjében volt egy nagyobb zacsival, így elhoztam és megcsináltam :) Nagyon nagyon finom, úgyhogy vigyázat, ha sokan jönnek vendégségbe, inkább dupla adagot készítsünk belőle!! :)
Hozzávalók:
-
20 dkg liszt (nálam ch csökk.)
-
2 ek. darált dió
-
kb. 2.5-3 dl tej
-
5 dkg vaj
-
5 tojás sárgája
-
5 ek. cukor (nálam kókuszcukor)
-
1 citrom reszelt héja
-
1 cs. sütőpor
-
1 ek. vanília eszencia
-
kb 30 szem szilva
-
őrölt fahéj
Tetejére:
-
5 tojás fehérje
-
1-2 ek. porcukor (nálam
kókuszcukorból)
-
ízlés szerint kókuszreszelék vagy
mandulaforgács (esetleg mindkettő)
-
2 ek. darált dió
Elkészítés:
A
tojásokat kettéválasztjuk. Először a fehérjét verjük fel a porcukorral, és
amikor már kemény a hab, átkeverjük még gyorsan a dióval és a kókusszal, aztán
félretesszük.
A szilvákat elfelezzük, édesítjük és megszórjuk őrölt fahéjjal.
Ha sok leve lenne, keverhetünk hozzá 1 ek. lisztet is. Ezt is félretesszük.
A vajat
a cukorral elkezdjük keverni, majd mehet bele a tojások sárgája is és a citrom
reszelt héja.
A sütőporral elkevert lisztet evőkanalanként keverjük bele a
masszába a tejjel váltogatva.
a vanília eszenciát és a 2 ek. darált
diót is. Jól elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a
masszát.
Rápakoljuk a massza tetejére a fél szilvákat, majd a felvert diós-
kókuszos tojásfehérjét elsimítjuk a szilvák tetején.
Én szórtam a tetejére még mandulát.
Kb 30-35 perc alatt megsül.
Biztos finom! Mi is szeretjük az ilyen stiket, mirelit szilvával télen is süthető.
VálaszTörlésAaaaz, nagyon fincsi :)Nagyon szeretjük! Most én is fagyasztottból csináltam, azzal is ugyan olyan jó :)
TörlésNagyon guszta, biztos nagyom finom volt :)
VálaszTörlésKöszönöm :) Igen, nagyon :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
Törlés