Ebből a salátából mindent szeretek, a feta sajtot kivéve... Azt valahogy nem bírom megenni... Nekem túlságosan sós, így én az enyémre nem is tettem belőle :) A párom készítette amúgy, és amikor megkérdeztem, mi legyen a neve, rögtön rávágta kicsit sem nagyképűen, hogy Ati sali :) Így ezért az elnevezés is :)
Hozzávalók:
-
jégsaláta
-
fejes káposzta
-
lilahagyma
-
paradicsom
-
uborka
-
pritamin paprika
-
pirított kenyérkockák (nálam ch
csökk.)
-
feta sajt
-
sült csirkehús
Öntet:
-
1 kis pohár tejföl
-
1 kis pohár kefir
-
ízlés szerint édesítő
-
kapor
-
metélőhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só
-
bors
-
1 db kovászos uborka
Elkészítés:
A salátához
mindent felaprítunk, majd egy tálban összekeverjük és félre tesszük.
A
kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk, rátesszük őket egy sütőlemezre, majd alacsony
hőfokokra állítva a sütőt megsütjük. Nézzünk rá párszor és rázogassuk meg, hogy
mindenhol piruljon.
A
csirkehúst megsütjük egy kis sóval, borssal, fokhagymával, majd mikor megsült,
leszedegetjük a húst a csontról. Teljesen jó ez a sali a maradék sült hús felhasználására, bár nálunk nem nagyon fordul elő...:)
Az öntethez keverjük össze a kefirt a tejföllel, reszeljük
bele a fokhagymát és a kovászos uborkát, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele ízlés
szerint kaprot és metélőhagymát, majd édesítsük ízlés szerint.
Ha valaki
hígabban szereti, tejjel vagy vízzel hígítsa fel egy kicsit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése