A spenót szó hallatán sokan összerezdülnek, én nem! :) Főleg a gyerekek számára nagy mumus, bár néhányan még felnőttként sem hajlandóak megenni, mint például az apukám :) Én azon ritka gyerekek közé tartoztam, aki szerette, és a mai napig imádom! Az egyik kedvenc főzelékem!
Hozzávalók:
-
50 dkg friss vagy fagyasztott spenót
-
2 gerezd fokhagyma
- olaj
-
1 púpos ek. liszt (nálam ch csökk.)
-
só
-
fekete bors
-
vegeta vagy szárított zöldségkeverék
(nálam cukormentes)
-
tej
Elkészítés:
Amennyiben
friss spenótunk van, alaposan megmossuk és leszárazzuk, majd megpároljuk egy serpenyőben. Párolás után összeturmixoljuk, de ha valaki nagyobb darabokban
szereti, akkor csak késsel vágja össze.
Ha fagyasztott spenótot kapunk, akkor reggel
kivesszük a fagyasztóból, hogy mire nekiállunk majd, kiolvadjon.
Innentől
kezdve minden ugyanaz a friss és a fagyasztott spenót esetében is.
Csinálunk
egy fokhagymás rántást. Olajat melegítünk, majd az apróra vágott fokhagymát
megfuttatjuk benne, és mehet rá a liszt. Folyamatosan kevergetjük, hogy oda ne
kapjon. Megvárjuk, míg zsemleszínű lesz a rántásunk, majd mehet hozzá a spenót.
Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele szárított zöldségkeveréket, és amikor felforr, felöntjük tejjel. Ez
mindenkinél más mennyiség, mert van, aki sűrűbben, van, aki kicsit hígabban
szereti. Hagyjuk még pár percet rotyogni, és fogyaszthatjuk is.
Csinálhatunk mellé pl.: főtt tojást, tükörtojást, süthetünk mellé akár virslit is.
Én is szeretem a spenótot, még turmixlevekbe is szoktam tenni, ha van.
VálaszTörlésKívánatos a gyümölcssalátád és a narancslekvárod is!
Köszönöm szépen a dicséretet :) Igen, a spenót turmixban is nagyon nagyon fincsi :) Imádom!!
Törlés