Hozzávalók:
Tésztához:
· 50 dkg liszt (nálam ch csökkentett)
·
2 tojás
·
annyi víz, amennyit felvesz
Raguhoz:
·
2 nagy hagyma
·
6 gerezd fokhagyma
·
pirospaprika
·
1 kg darált hús (én csirkéből csináltam)
·
só, bors, őrölt
kömény, majoránna, őrölt babérlevél
·
1 kis fej káposzta fele
·
1 répa
·
25 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk, majd pihentetjük.
A hagymát felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk, megy rá a pirospaprika, majd a
darált hús.
Megpirítjuk a husit, rádobjuk a feldarabolt fokhagymát, majd a fűszereket. Összepirítjuk az egészet, majd kis vízzel
felöntjük. Hagyjuk főni.
Közben
összedaraboljuk a káposztát, a répát kis csíkokra vágjuk. Kis olajon, sóval és
borssal megpároljuk kb. 10 perc alatt.
Elkezdjük a tepsibe rétegezni. A tepsi aljára rakunk egy kis szaftot, arra megy
az egyik vékonyra kinyújtott tészta. Erre jön a ragu, majd jön a második
tészta. Megint a ragu, majd a harmadik tészta. Erre jöhet az utolsó adag ragu,
majd a reszelt sajt.
Mehet be a sütőbe
kb. 45 percre.