Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek. xilit vagy por édesítő
- 6 ek. liszt (nálam ch csökkentett)
- pici tej
- 1 megmosott citrom reszelt héja és leve
Krém:
- 0.5 kg tejföl
- édesítő ízlés szerint
- 1 ek. étkezési zselatin
- 0.5 l cukormentes habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 megmosott citrom reszelt héja és leve
Díszítés:
- 2.5 dl cukormentes habtejszín
- citromkarikák
Elkészítés:
A 6
tojásból a szokásos módon piskótát sütünk, 2 lapot.
Amíg a lapok hűlnek, megcsináljuk a krémet.
A tejfölt kikeverjük az
édesítővel és a citrom héjával + levével.
1 ek. étkezési zselatint kikeverek
csomómentesre fél dl langyos vízzel és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett
felforralom. Leveszem a tűzről, és kevergetem, míg kicsit hűl, majd keverek
hozzá 3 kanállal a tejfölös krémből, majd ha az megvan, mehet bele a többi
tejfölhöz, jól elkeverjük.
A habtejszínt habfixálóval felverjük, majd
hozzákeverjük a tejfölös keverékhez.
Amint kihűltek a tortalapok, össze is
állíthatjuk a tortát.
A torta tál aljára letesszük az egyik piskótát, majd
ráhelyezzük a tortaformánk karimáját.
Erre mehet a töltelékből annyi, hogy a
tetejére is maradjon egy kicsi.
Erre jöhet a második piskóta és a maradék krém
a tetejére.
Reggelig, vagy pár óráig hagyjuk így állni a hűtőben, és csak utána
szedjük le a karimát a tortánkról, különben nem lesz ideje megdermedni a
krémnek.
Pár óra hűtés után óvatosan levesszük róla a karimát és díszíthetjük
is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése