Hozzávalók:
·
40 dkg liszt (nálam ch csökkentett)
·
25 dkg darált dió
·
2 tojás
·
15- 20 dkg por xilit vagy folyékony édesítő
·
25 dkg vaj vagy margarin
·
csipet só
·
1 citrom reszelt héja
·
lekvár a korongok közé
Tetejére:
·
kicsi olaj vagy vaj
Elkészítés:
A száraz
hozzávalókat beletesszük egy nagy tálba és összekeverjük.
Mehet bele a két
tojás és a kicsit megolvasztott vaj vagy margarin és a citrom reszelt héja. Összegyúrjuk.
Nem baj, ha lágy a tészta, úgyis megy be folpackba csomagolva 2 órára a hűtőbe.
Miután pihent a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra és pogácsa szaggatóval kis korongokat szaggatunk belőle.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük őket 10- 15 percig.
Ahogy kihűltek, összeragasztjuk őket lekvárral.
Ahogy ez is készen van, gőz fölött megolvasztjuk a csokit kis vajjal vagy olajjal és belemártjuk a korongok egyik felét és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Ebből a mennyiségből nekem 39 db lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése