Hozzávalók:
-
5 literes üveg
-
uborka (amennyi
belefér)
-
2-3 szár friss
kapor
-
3 gerezd
fokhagyma egészben
-
3 ek. só
-
2 szelet kenyér vagy 3 fél zsemle
-
1 ek. ecet
-
víz
Elkészítés:
Az uborkákat jó alaposan
megmossuk, majd hosszában bevagdossuk, de nem teljesen, a másik oldaláról pedig
ugyanígy, csak ellentétesen, így egyben maradnak az uborkák.
Az üveget is jól
kimossuk, majd az aljára tesszük a kaprokat és a 3 gerezd fokhagymát.
Elkezdjük
belerakosgatni az ubikat jó szorosan.
A tetején hagyjunk egy kis helyet a 2
szelet kenyérnek.
Amint kész vagyunk a belepakolással, egy tálba öntsünk langyos vizet, az ecetet, szórjuk bele a sót, keverjük el jó alaposan, hogy a só feloldódjon, majd öntsük rá az ubikra, hogy épp ellepje őket. Tegyük rá a kenyér szeleteket is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése