Hozzávalók:
·
7 dkg zsír
·
10 dkg folyékony vagy por édesítő
·
4 ek. olvasztott méz
·
2 tojás
·
1 kávéskanál szódabikarbóna
·
lekvár majd az összeállításnál
Krém:
·
20 dkg folyékony vagy por édesítő
·
20 dkg vaj vagy margarin
·
2 tojás sárgája
·
4 dl tej
·
keményítő vagy
3 ek. liszt a sűrítéshez
Tetejére:
·
3 ek. kakaópor
·
3 ek. édesítő
·
3 dkg vaj vagy margarin
·
2-3 ek. forró víz
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóiból meggyúrjuk a tésztát, majd 4 cipóra osztjuk.
Kinyújtjuk őket egyenként
egy közepes tepsi méretére, és a tepsi hátán kb 10-15 perc alatt megsütjük a 4
lapot egyenként.
Ha nehéz picit nyújtani a tésztát, az a méz miatt van, de pár
másodpercre beteszed mikróba és már lehet is vele dolgozni.
A krém hozzávalóiból sűrű krémet főzünk. Felturbózhatod pici rummal vagy aromával, reszelt narancshéjjal is.
Ha
ez is kihűlt, elkezdjük rétegezni egy nagyobb tálcán.
Legalulra
megy egy lap, erre megy a krémünk fele. Erre jön a második lap, ezt megkenjük
lekvárral, majd erre a harmadik lap. A harmadik lapra mehet a krém másik fele, majd az
utolsó lap.
A tetejére már csak a máz jön, amit rácsorgatunk a tetejére és
eloszlatjuk.
Ne ijedj meg, hogy nagyon kemények a lapok, majd megpuhulnak.
Legalább egy éjszakát állni kell hagyni hűvös
helyen, de az sem baj, ha egy teljes napot áll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése