·
50 dkg liszt (nálam ch csökkentett)
·
2 tojás sárgája
·
1 csomag sütőpor
·
25 dkg vaj vagy margarin
·
1 kis doboz tejföl
·
5 dkg xilit vagy folyékony édesítő
·
1 citrom reszelt héja
Töltelék 1.:
·
sok meggy
·
2 csomag pudingpor (cukormentes)
·
édesítő ízlés
szerint
·
fahéj
Töltelék 2.:
-
sok meggy
-
fahéj
-
ízlés szerint édesítő
- készíthetünk hozzá búzadarát is
- készíthetünk hozzá búzadarát is
Elkészítés:
Pudingos meggy töltelékhez: Ha ezt a tölteléket választjuk, először a tölteléket kell megcsinálni, mert idő kell,
míg kihűl. A meggyet feltesszük egy lábasban, pici vizet teszünk alá, ha nincs saját leve. Szórunk
bele fahéjat, édesítjük, amikor forr, pici vízzel kikeverjük a pudingporokat,
majd hozzáöntjük a meggyhez. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Sima meggyes töltelékhez: A meggyet jól elkeverjük folyékony édesítővel és fahéjjal, esetleg kis reszelt citromhéjjal. Az alsó tésztalapot megszórjuk pici zsemlemorzsával, úgy tegyük rá a tölteléket. Ha készítünk hozzá búzadarát, akkor azt is keverjük a meggyhez. Így nem lesz kicsi leve sem a tölteléknek, mert a dara felszívja.
Sima meggyes töltelékhez: A meggyet jól elkeverjük folyékony édesítővel és fahéjjal, esetleg kis reszelt citromhéjjal. Az alsó tésztalapot megszórjuk pici zsemlemorzsával, úgy tegyük rá a tölteléket. Ha készítünk hozzá búzadarát, akkor azt is keverjük a meggyhez. Így nem lesz kicsi leve sem a tölteléknek, mert a dara felszívja.
A
tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk.
Kinyújtjuk őket tepsi méretűre, majd a tepsit kivajazzuk,
morzsázzuk.
Az egyik tésztát beletesszük a tepsinkbe, mehet rá a töltelék (a pudingosnál meg kell várni, míg kihűl),
majd arra a másik kinyújtott tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése