Hozzávalók:
·
1 kg sertés hús (én lapockából csináltam)
·
3 hagyma
·
7-8 nagyobb gerezd fokhagyma
·
só, bors, őrölt
kömény, pirospaprika, pici curry
· 1 kg zeller vagy burgonya
Elkészítés:
A hagymát apróra
vágjuk, olajon megpirítjuk pár gerezd apróra felkockázott fokhagymával.
Ha
megpirult, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk
a pirospaprikát, majd visszatesszük a tűzre, mehet rá a felkockázott husi.
Addig pirítjuk így, míg a hús kérget nem kap.
Fűszerezzük borssal, köménnyel,
pici curryvel, reszelünk bele fokhagymát, majd sózzuk.
Ha kell, öntünk hozzá pici vizet és
hagyjuk a húst puhulni.
Amikor a hús már puha és elfőtte a szaft nagy részét,
reszelünk bele még fokhagymát és pár percig átforgatjuk.
A
zellert vagy a burgonyát felkockázzuk akkorákra, mint a husit és
olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése