Ez az egyik kedvencem! :) Az egyik ismerősömtől tanultam a receptet még pár évvel ezelőtt, azóta is rendszeresen készítem :) Érdemes kipróbálni! Egy jó gulyás- vagy lencseleves mellé...vagy csak úgy magában...iszonyat finom :)
Hozzávalók:
·
1 kg liszt (nálam ch csökkentett)
·
6 dl tej
·
2 tojás sárgája
·
1 cs. élesztő
·
1 dl olaj
·
1 ek. só
·
élesztő
felfuttatásához fruktóz vagy cukor
Krém:
·
25 dkg vaj vagy margarin
·
1 kk. só
·
1 tojás
·
60-70 dkg sajt
Elkészítés:
A hozzávalókból
lágy tésztát gyúrunk.
Duplájára kelesztjük, majd kétfelé osztjuk.
Egyenként
vékonyra nyújtjuk, majd a krémet összekeverjük, ezzel kenjük meg. A sajtból hagyjunk a tetejükre is.
Feltekerjük, mint a bejglit és felvágjuk ujjnyi vastag darabokra.
A tetejüket lekenjük tojással és
szórunk rá sajtot.
Újrakelesztjük kb. 30 percig, majd sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, míg szép aranybarnák nem lesznek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése