Hozzávalók:
·
egy 5 tojásból készített piskóta
·
lekvár (megkenni majd vele a piskótát)
·
0.5 kg túró
·
10 dkg folyékony vagy por édesítő
·
1 citrom reszelt héja+ pici leve
·
pici vanília aroma vagy vanília rúd kikapart belseje
·
5 dl habtejszín (cukormentes)
·
50-60 dkg bármilyen gyümölcs
·
2 csomag zselatin (cukormentes)
·
cukormentes szörp (ebből
annyi, amennyi folyadékot ír a zselatin)
Elkészítés:
A kész, már kihűlt piskótát visszafektetjük abba a tepsibe, amiben
sült, de előtte kibéleljük a tepsit sütőpapírral.
Ez azért kell, mert könnyű
így kiemelni belőle a már kész sütit.
A
piskótát megkenjük lekvárral.
A túrót áttörjük, majd mehet bele az édesítő, a vanília belseje vagy az aroma, a reszelt citromhéj és pici lé.
A tejszínt kemény habbá verjük, és
belekeverjük a túrós krémbe, majd teszünk bele a gyümölcsből, amit a tetejére szeretnénk rakni. Összenyomkodunk párat, így a krém is finomabb lesz. A többi a tetejére megy.
Ez a krém megy a lekvárral megkent piskótára.
Jöhet a
krém tetejére a maradék gyümölcs.
Elkészítjük a zselatint a tetejére a
szörppel, és még langyosan rácsorgatjuk a sütink tetejére.
Mehet a hűtőbe pár órára.
Ebből a receptből tortát is tudunk
csinálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése