Hozzávalók:
Piskótához:
·
6 tojás
·
6 ek. liszt (nálam ch csökkentett)
·
4 ek. xilit vagy por édesítő
·
pici vanília rúd belseje vagy aroma
Krémhez:
·
15 dkg cukor (nálam ez xilit vagy kókuszcukor)
·
3 ek. kakaópor
·
10 dkg margarin
·
2 dl tej
·
2 kk. liszt (nálam ch csökkentett)
· kókuszreszelék
Elkészítés:
A szokott módon
piskótát sütünk. Én Farkas Vilmos piskóta receptje alapján készítem mindig egy 30x20 cm-es tepsiben. A videórecept itt található.
Ha kihűlt a piskóta,
feldaraboljuk.
Elkészítjük
a krémet:
Egy edénybe beleöntjük a száraz hozzávalókat, majd a tejet. Összekeverjük, és meggyújtjuk alatta a tűzhelyet.
Egy edénybe beleöntjük a száraz hozzávalókat, majd a tejet. Összekeverjük, és meggyújtjuk alatta a tűzhelyet.
Amikor már melegszik, mehet bele a vaj. Egy nem túl sűrű krémet kell kapnunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése