Hozzávalók:
·
1 kg sertés comb
·
3 hagyma
·
5-6 gerezd fokhagyma
·
45 dkg fagyasztott fejtett bab
·
pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, őrölt babérlevél
·
olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
A babot
beáztatjuk.
A hagymát felkockázzuk és kis zsiradékon elkezdjük pirítani.
Ha
megpirult, lehúzzuk a tűzről és szórunk
rá
pirospaprikát és mehet rá a felkockázott husi is, majd visszatesszük a tűzre.
Addig pirítjuk, míg a husi kérget kap, majd
mehet bele a fokhagyma, amit apró kockákra vágtunk és a többi fűszer.
Ha kell, pici vizet teszünk hozzá és hagyjuk főni.
A babot akkor tesszük bele, amikor a hús már félig puha és addig
főzzük, amíg a bab megpuhul és jó sűrű
szaftja lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése