·
1 fej kelkáposzta
·
0.5 kg darált hús
·
2 fej hagyma
·
4-5 gerezd fokhagyma
·
pirospaprika
·
só, bors, őrölt
kömény, szárított zöldségkeverék vagy cukormentes vegeta
·
1 kis pohár tejföl
·
reszelt sajt, kb. 15 dkg
·
1 tojás
Elkészítés:
A káposztát
megmossuk, leveleire szedjük, én el szoktam felezni vagy negyedelni a
leveleket, attól függ mekkorák.
Beletesszük egy nagy edénybe, megsózzuk picit
és őrölt köménymagot szórunk rá.
Felengedjük vízzel, majd feltesszük főni. Én kb. 20 percet főzöm, míg kicsit
összeszottyan.
Miközben
fő a káposzta, felaprítom a hagymát, megpirítom,
megy rá a pirospaprika majd a darált hús.
Kevergetem, amíg kérget nem kap a
husi, majd mehet rá a feldarabolt fokhagyma és a fűszerek. Kicsit pirítom így
tovább, majd kis vízzel felöntöm, mint egy pörköltet.
Közben
a kelkápit leszűröm, majd hagyjuk
kihűlni.
A ragut hagyom, míg elfő a leve.
Közben reszelek le sajtot is.
Előveszek egy mély edényt vagy jénait, kiteszem az
alját káposzta levelekkel, jöhet rá a ragu. Én erre szoktam sajtot szórni és rétegezem, míg el nem fogy minden. Legfelül káposzta legyen.
A tetejére
összekeverem a kis pohár tejfölt egy tojással és sajttal. Ezt öntöm a
kelkáposzta levelek tetejére.
Köszönöm szepen!nagyon izletes recept!
VálaszTörlés