Hozzávalók:
·
40 dkg liszt
(nálam ch csökkentett)
·
15-20 dkg xilit
vagy por édesítő
·
fél vanília rúd
kikapart belseje vagy vanília aroma
·
csipet só
·
1 citrom reszelt
héja
·
5 tojás
·
25 dkg vaj vagy
margarin
·
1 csomag sütőpor
·
kb. 2 dl
tej
·
40-50 dkg meggy
Elkészítés:
A vajat a xilittel, csipet
sóval, a vanília rúd kikapart belsejével vagy aromával és a citrom reszelt
héjával krémesre keverjük.
Egyenként adjuk hozzá a
tojásokat.
A sütőport és a lisztet
összeszitáljuk és a tejjel váltogatva kis adagokban a masszába dolgozzuk.
Beleforgatjuk az összetördelt
csokit is.
A masszát margarinnal vagy
vajjal kikent tepsibe simítjuk.
A meggyet elosztjuk a tészta
tetején, majd picit belenyomkodjuk őket.
35-40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése