Hozzávalók:
-
0.5 kg sertés
hús
-
25 dkg lencse
-
3 fej
vöröshagyma
-
3 gerezd
fokhagyma
-
2-2 db répa és
zöldség
-
pár karika füstölt
kolbász
-
só
-
fekete bors
-
őrölt kömény
-
őrölt babérlevél
-
pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon vagy
kókuszzsíron elkezdjük pirítani.
Ahogy megpirult, mehet rá pár karika füstölt
kolbász, pár percig azzal is pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, szórunk rá pirospaprikát,
átforgatjuk, majd mehet rá a felkockázott hús.
Visszahúzzuk a tűzre, lepirítjuk
a húst, fűszerezzük, mehet rá az apróra felkockázott fokhagyma is.
Ha ez is
megvan, mehet rá a lencse és a felkarikázott zöldségek is.
Átforgatjuk az egészet,
majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
Innentől kezdve már
semmi dolgunk nincs, hagyjuk főni, de azért néha kevergessük át.
1.5 óra kell
neki kb, míg elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése