Rendszeresen készítem ősztől egészen tavaszig. Nagyon szeretem teába tenni édesítőnek, de így önmagában is nagyon finom, arról nem is beszélve, hogy jó immunerősítő is! Az én hűtőmben mindig van ilyen :)
-
1 kis befőttes
üveg fedéllel
-
1 citrom (zöld citrommal is nagyon finom)
-
gyömbér (mennyiségileg
megegyező a citrommal)
-
termelői méz
Elkészítés:
A citromot alaposan megmossuk, majd felszeleteljük.
A gyömbért meghámozzuk, majd azt is felszeleteljük akkora darabokra, mint a citromot.
A citrom és gyömbér szeleteket belerakjuk a
kis üvegünkbe, majd rácsorgatjuk a mézet.
2-3 nap kell neki, míg összeérnek az
ízek, azután fogyasztható.
A citrom és gyömbér darabok feljönnek majd az üveg tetejére, és mivel a citrom levet enged, a felső része elég híg lesz, ezért érdemes minden nap egy kanállal átkeverni az egészet.
A citrom és gyömbér darabok feljönnek majd az üveg tetejére, és mivel a citrom levet enged, a felső része elég híg lesz, ezért érdemes minden nap egy kanállal átkeverni az egészet.
Csinálhatunk belőle teát, de fogyasztható úgy is,
hogy a már kész teánkhoz teszünk egy kávéskanállal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése