Hozzávalók:
-
1 db 80 dkg- os
sertés csülök
-
3 sertésláb
(köröm) feldarabolva
-
0.5 kg sertés
bőr
-
fél csomag egész
fekete bors
-
ízlés szerint só
-
4 nagy fej
fokhagyma
-
1 nagy fej
vöröshagyma (az utolsó réteg héja maradjon rajta, ettől kap egy kis színt)
Elkészítés:
Én ezt egy 6 l-es fazékban készítettem.
A lábakat és
a bőrt is alaposan megtisztítjuk, a csülköt elvágjuk 2 felé, de aki akarja,
kisebbekre is vághatja.
Beletesszük őket a fazékba, majd felengedjük vízzel és
feltesszük főni nagy lángon.
Amikor forr, levesszük takarékra a lángot,
lehabozzuk, és csak ilyenkor sózzuk, valamint szórjuk bele a fekete borsot és a
megpucolt fokhagyma gerezdeket, valamint a hagymát.
Lassú tűzön kevergetés
nélkül főzzük legalább 4-4.5 órán át.
Onnan tudjuk, hogy jó, hogy a hús leválik
a csontról, és amikor kóstolgatjuk, érezzük, hogy ragad tőle a szánk.
Amikor
elkészült, kiszedjük belőle a húsokat és a bőrt, majd a levét átszűrjük, hogy
ne kerüljön a levesbe a borsból és a fokhagymából, hagymából sem (legalábbis
nálunk így szeretik).
Veszünk elő tányérokat, vagy műanyag tálakat, elosztjuk
bennük a bőrt és a húsokat, majd mindegyikre merünk a léből úgy, hogy
mindegyikre elég legyen.
Hűvös helyre tesszük, megvárjuk, míg megszilárdul és
pár óra múlva fogyaszthatjuk is.
Nálam most 8 adag lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése