2012. december 31., hétfő
2012. december 24., hétfő
Marcipános bejgli
A tészta hozzávalóit kimérjük és
összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és hűtőszekrényben folpack- ba csomagolva egy
éjszakát pihentetjük.
A tésztákat másnap vékonyra
kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel.
A töltelékhez a hozzávalókat az aroma
kivételével összefőzzük. Amikor a massza összeállt, hozzáadjuk a mandulaaromát,
először csak egy evőkanálnyit. Keverjük el a krémben, és kóstolással döntsük
el, hogy tegyünk-e még bele. Amikor a krém elkészült, teljesen kihűtjük.
Kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a krém egyik felével, szélein egy-egy centit hagyjunk
ki.
Jó szorosan feltekerjük, a végeit összenyomkodjuk, és a rudak alá hajtjuk,
majd sütőpapírra helyezzük, és fél órát pihentetjük.
A márványozáshoz a tojásfehérjét és a
sárgáját külön-külön kikeverjük. Először a felvert sárgájával kenjük le hosszában
a rudakat szilikonecsettel, majd 10 percig száradni hagyjuk. A sütőt felmelegítjük.
10 perc után az enyhén felvert
fehérjével a rudakat keresztben is lekenjük.
Ezután a rudakat fogpiszkálóval több
helyen megszurkáljuk, majd sütőbe tesszük.
Kb. 30 perc alatt megsül.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)