Az ilyenkor nálam szokásos töltött káposzta mellett ez készült még idén karácsonykor. Nagy sikere volt :)
Hozzávalók: (kb. 6-7 kg-os kacsához)
-
só
-
fekete bors
-
8-9 gerezd fokhagyma
-
kb. 1 kg burgonya cikkekre vágva
-
kenegetéshez: csípős mustár
és 2-3 teáskanál méz (nálam most narancsos akácméz volt)
Elkészítés:
A kacsát előző
este alaposan lesózzuk kívül- belül, majd hűtőbe tesszük.
Sütés előtt szórunk
rá fekete borsot, és lekenjük a mustáros mézes keverékünkkel.
Fóliával
letakarva betesszük a sütőbe.
1 óra elteltével mellészórjuk a nagyobb darabokra
feldarabolt burgonyát és a fokhagyma gerezdeket is, majd ismét lekenegetjük és
letakarva visszatesszük a sütőbe.
45-50 perc múlva megnézzük, hogy mennyire
puha a hús, és ha puhának találjuk, levesszük róla, ismét lekenjük és
visszatoljuk a sütőbe, míg szép színt nem kap és teljesen puha lesz a hús, a
bőre pedig ropogós.
Bár nem néztem az időt, mert rengeteg dolgom volt
még mellette, de kb. 3 óra volt, míg elkészült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése