Egy igazán finom és tartalmas levest hoztam ma, ami azon kívül, hogy jól felmelegít minket ezekben a hideg napokban, gyorsan el is készül. Eszméletlen finom, ez az egyik kedvenc levesem :)
Hozzávalók:
-
45 dkg zöldborsó
-
1-1 szál répa és zöldség
-
pár szelet karalábé
-
2 fej vöröshagyma
-
só
-
fekete bors
-
pici őrölt kömény
-
metélőhagyma (nálam most szárított)
-
pici kaporlevél (ez is szárított volt
most)
-
galuskához: 1 egész tojás, csipet só,
és annyi liszt, amennyit felvesz
Elkészítés:
A vöröshagymát
felaprítjuk, majd kis olajon elkezdjük dinsztelni.
Szórunk rá pirospaprikát, erre
mehetnek a felszeletelt, illetve karikázott zöldségek, a borsó kivételével.
Befűszerezzük, majd az egészet alaposan átforgatjuk és mehet bele a borsó is.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és hagyjuk puhulni a
zöldségeket.
Közben elkészítjük a galuskát a tojásból, a csipet sóból és a
lisztből. Keményebb tésztát kell kapnunk, mint pl. a nokedli.
Ahogy megpuhultak
a zöldségek, egy kiskanállal, amit a forró levesbe mártogatunk, beleszaggatjuk
a galuskákat. Ezek is nagyon hamar megpuhulnak, és már tálalhatunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése