Nagyon régen csináltam már Raffaello golyót, és amikor megláttam Rozmaring és csokoládé blogján, úgy döntöttem, épp itt az ideje, hogy csináljak, így ki is próbáltam a receptjét. Csak annyit változtattam a recepten, hogy kókuszcukorral készült. Hát mit is mondjak...:) Nem csalódtam, sőőőőt...Eszméletlen finom lett, csak kevés...:) Azt hiszem, ebből rögtön tripla adagot kellett volna csinálnom, és ezt ajánlom mindenkinek, aki még meg szeretné csinálni :) Nagyon gyorsan megvan és ajándéknak is kiváló!
Hozzávalók: (kb. 18 db- hoz)
-
10 dkg kókusztejpor
-
2 és fél ek. kókuszcukor
-
2 és fél ek. kókuszreszelék
-
4 cl víz
-
5 dkg vaj (a margarin nem jó)
-
forgatáshoz kókuszreszelék
-
egész mandula (hántolt)
Elkészítés:
A vajat
mikróban felolvasztjuk.
A vizet a kókuszcukorral együtt egy kis edényben
felmelegítjük, ez csak azért fontos, hogy a cukor elolvadjon.
A kókuszt
összekeverjük a kókusztejporral, és ahogy kihűlt a vaj és a cukros víz,
összekeverjük az egészet.
Legalább 2 órára betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon
a massza.
Golyókat formázunk belőle, mindegyik közepébe nyomunk egy egész
mandulát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése