Oldalak

2012. december 23., vasárnap

Raffaello golyók


Nagyon régen csináltam már Raffaello golyót, és amikor megláttam Rozmaring és csokoládé blogján, úgy döntöttem, épp itt az ideje, hogy csináljak, így ki is próbáltam a receptjét. Csak annyit változtattam a recepten, hogy kókuszcukorral készült. Hát mit is mondjak...:) Nem csalódtam, sőőőőt...Eszméletlen finom lett, csak kevés...:) Azt hiszem, ebből rögtön tripla adagot kellett volna csinálnom, és ezt ajánlom mindenkinek, aki még meg szeretné csinálni :) Nagyon gyorsan megvan és ajándéknak is kiváló!

 
Hozzávalók: (kb. 18 db- hoz)
-       10 dkg kókusztejpor
-       2 és fél ek. kókuszcukor
-       2 és fél ek. kókuszreszelék
-       4 cl víz
-       5 dkg vaj (a margarin nem jó)
-       forgatáshoz kókuszreszelék
-       egész mandula (hántolt)

Elkészítés:
A vajat mikróban felolvasztjuk. 
A vizet a kókuszcukorral együtt egy kis edényben felmelegítjük, ez csak azért fontos, hogy a cukor elolvadjon. 
A kókuszt összekeverjük a kókusztejporral, és ahogy kihűlt a vaj és a cukros víz, összekeverjük az egészet. 
Legalább 2 órára betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon a massza. 
Golyókat formázunk belőle, mindegyik közepébe nyomunk egy egész mandulát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése