Egy igazán finom reggeli vagy vacsora ötletet hoztam. Ma meghozták a kacsát, amit megrendeltünk karácsonyra, így a máját rögtön meg kellett csinálnom vacsorára...:) Gondoltam egyet, majd ez lett belőle:
Hozzávalók:
-
kb 40-45 dkg- os hízott kacsamáj
-
2 kisebb darab háj
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
tej
-
kacsazsír
-
2 tk. mustár (nálam most csípős)
-
bors
-
só
-
majoránna
-
pirítós
Elkészítés:
A kacsamájat
felszeleteljük, majd 3 gerezd reszelt fokhagyma társaságában beáztatjuk annyi tejbe,
amennyi épp ellepi. Hagyjuk 1 órát állni.
A hájat én most kis darabokra vágtam,
mert most csak egy kis adagot szerettem volna csinálni a pirítósra.
Beledobjuk
a hájat egy serpenyőbe és elkezdjük pirítani, amíg ki nem engedi magából a
zsírt és elkezdenek szépen barnára pirulni.
Amikor megpirultak, leitattam róla
a zsírt, a serpenyőben lévő olajból pedig hagytam benn egy keveset a hagyma
alá, a többit félretettem.
A vöröshagymát félbe vágjuk és felszeleteljük.
Kacsazsíron
elkezdjük pirítani, majd amikor szép aranyszínű, kiszedjük egy tálba.
A
fokhagymás tejbe áztatott kacsamájról leöntjük a tejet és pici kacsazsíron
megpirítjuk.
Teszünk rá 2 teáskanál mustárt, majd borsozzuk és szórunk rá
majoránnát.
Nagyjából 8 percig így pirítjuk, utána visszatesszük mellé a
hagymát és fedő alatt hagyjuk tovább puhulni őket együtt.
Amikor jó a máj,
lehúzzuk a tűzről és csak akkor sózzuk meg.
Pirítóssal, zöldség körettel, de
akár salátával is nagyon nagyon finom!
Én most egy kis hétvégéről megmaradt majonézes újhagymás- metélőhagymás kukoricasalátát tettem rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése