Hozzávalók:
-
30 dkg liszt (nálam ch csökk.)
- 20 dkg vaj vagy margarin
-
10-15 dkg porcukor (nálam kókuszcukor)
-
csipet só
-
1 nagy citrom reszelt héja
Krém:
-
15 dkg krémsajt
-
kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint)
-
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet
kimérjük, a porcukrot és a csipet sót is hozzákeverjük, majd mehet bele a
reszelt citromhéj és a felkockázott szobahőmérsékletű vaj.
Géppel összekeverjük
(de lehet kézzel is), majd amikor már morzsás, a kezünkkel összegyúrjuk (de ne
sokáig, a lényeg, hogy összeálljon), és betesszük a hűtőbe legalább 1 órára
pihenni.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Gyorsan kell
dolgoznunk, mert ha felmelegedik a vaj, nem fogjuk tudni kiszaggatni, mert meglágyul
a tészta és odaragad a deszkához.
Csinálhatjuk úgy is, hogy elfelezzük a
tésztát, és amíg az egyik felét nyújtjuk, majd szaggatjuk, addig a másikat
visszatesszük a hűtőbe.
Sütőpapírral leterített sütőlemezen sütjük a kekszeket
kb. 10-12 percig világos színűre. Tehetjük szorosan egymás mellé őket, mert nem
fognak nőni.
Amíg hűlnek a kekszek, robotgéppel összekeverjük a tölteléket.
Már
csak annyi dolgunk van, hogy két kekszet összeragasszunk egy kávéskanál
töltelékkel.
Fogyasztás előtt pár órát hagyjuk állni a kekszeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése