Nálunk ez egy tipikus szilveszteri süti, bár nem csak ilyenkor készül, mert nagy nagy kedvenc a családban :) Egyszerűen elkészíthető, csak ki kell várni, míg összeáll a hűtőben.
Hozzávalók: (1 rúdhoz)
-
2 csomag (40 dkg) háztartási keksz
(nálam cukormentes)
-
25 dkg margarin
-
2,5 dl víz
-
20 dkg cukor (nálam kókuszcukor)
-
4 ek. kakaópor
-
1 csomag (10 dkg) kókuszreszelék
-
1 kupak vanília eszencia
-
ízlés szerint rum vagy rum aroma
-
1 citrom reszelt héja (el is hagyható)
Elkészítés:
A háztartási
kekszet összetördeljük, majd félretesszük.
A krémhez a margarint beletesszük
egy edénybe és elkezdjük felolvasztani. Ha felolvadt, hozzáadjuk a kakaóport,
elkeverjük, majd mehet bele a cukor és a víz is.
Addig főzzük így, amíg elolvad
benne a cukor.
Hozzáteszünk egy kupak vanília eszenciát és ízlés szerint rumot
vagy rum aromát.
Beleszórjuk a citrom reszelt héját és a kókuszreszeléket, összekeverjük
és le is vesszük a tűzről. Így forrón ráöntjük az összetördelt kekszekre, és jól
átforgatjuk, hogy a kekszeket mindenhol érje a krém.
Többször átkevergetjük az
egészet, megvárjuk, míg kihűl.
Innentől kezdve nincs más dolgunk, csak egy
őzgerincformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy majd rá is tudjuk hajtani a
tetejére, beleöntjük a kekszeket, a kezünkkel alaposan belenyomkodjuk, hogy
beleférjen az egész, ráhajtjuk a folpackot, és egy éjszakára betesszük a
hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése