Hozzávalók:
-
1 egész csirke
-
mustár (cukormentes)
-
2 savanykás alma
-
2 kisebb burgonya
-
2 kis fej hagyma
-
rozmaring
-
só
-
fekete bors
-
6 gerezd fokhagyma
Sütés előtt |
A csirkét jó alaposan besózzuk, kívül- belül.
Kívülről borsozzuk, rozmaringot szórunk rá, majd mustárral bedörzsöljük az egészet. Felcikkezünk egy almát, átforgatjuk kicsi rozmaringgal és beletömködjük a csirkénk belsejébe, majd hústűvel vagy fogpiszkálókkal betűzdeljük, hogy ne essen ki belőle. Beletesszük egy tepsibe, szórunk köré elnegyedelt burgonyát, a másik almát és a hagymákat is felcikkezve. Kicsi só mehet ezekre is.
A fokhagymákat is feldaraboljuk, késsel csinálunk a csirkénk bőrében kis lyukakat és oda beletömködjük. Jusson mindenhová belőle.
Nem kell alá se víz, sem zsiradék. Bőven elég az, ami majd a zöldségekből és a csirkéből kijön.
Fóliával letakarva betesszük a sütőbe, majd kb. 1 óra múlva megnézzük.
Ha puha a hús, leszedjük róla a fóliát, visszatoljuk a sütőbe és folyamatosan locsolgatjuk a lével, ami mellette van.
A fólia lekerülte után | |
Amikor az egyik fele már szép piros, óvatosan megfordítjuk és a másik felét is megsütjük, azt is többször meglocsolgatjuk.
Kell neki kb. 2-3 óra, mire elkészül, de nagyon megéri megcsinálni.
Nem lesz száraz, jó szaftos marad, és a megsült bőre…Isteni!! :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése