A múltkori nagyon jól sikerült sült csirke után a ház ura ismét valami egészben sült szárnyast kívánt, így, hogy teljesítsem a kívánságát, most kacsát sütöttem neki, ami szintén nagyon jó választásnak bizonyult...:) Íme a recept:
Hozzávalók:
-
2 kg- os egész kacsa
-
2 nagy burgonya
-
só
-
fekete bors
-
5 gerezd fokhagyma
-
curry fűszerkeverék
-
csípős mustár (cukormentes)
Töltelék:
-
kacsamáj (ami a kacsa hasában volt külön becsomagolva)
-
2.5 szelet kenyér (nálam ch csökkentett)
-
só
-
fekete bors
-
őrölt kömény
-
1 gerezd fokhagyma
-
fél csokor petrezselyem
-
2 kk. csípős mustár (cukormentes)
-
pici curry fűszerkeverék
A kacsát előző este alaposan lesózzuk kívül- belül, majd hűtőbe tesszük.
Másnap a töltelékhez a kacsamájat késsel összevágjuk pépesre. A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt teszünk bele, majd kicsi curry fűszerkeveréket. A fokhagymát is belereszeljük és a mustárt is beletesszük. Jól összekeverjük, majd a kacsába töltjük és fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne jöjjön ki belőle a töltelék.
Miután megtöltöttük, mindkét oldalát borsozzuk, és lekenjük mustárral is.
Nem kell alá víz, bőven elég az, amit majd a kacsa kiereszt magából.
Ha valaki szeretne kacsazsírt enni, zsírt is tehet köré kis darabokban.
Alufóliával letakarjuk, majd sütőbe tesszük.
1.5 óra múlva kivesszük a sütőből, megnézzük, hogy puha- e a hús.
Ha még nem puha, akkor tegyük vissza újra fóliával a sütőbe.
Ha puha, akkor fólia nélkül süssük tovább, míg meg nem pirul, majd megforgatjuk és a másik oldalát is pirítsuk le.
Kb. 3 óra, míg elkészül.
Woow, ez nagyon fincsi. Fincsi dolgok vannak nálad, fel is iratkoztam hozzád, jövök máskor is. ;-) Ha gondolod, Te is benézhetsz hozzám...
VálaszTörlésKöszönöm :) Én is feliratkoztam hozzád, találtam is jópár dolgot, ami nagyon tetszik :))
Törlés