A következőképpen készül:
Hozzávalók:
-
2 csirke farhát
-
8 csirke láb
(persze ezeken felül mehet bele még bármi, pl.: alsó- felső comb, zúza, szív...)
(persze ezeken felül mehet bele még bármi, pl.: alsó- felső comb, zúza, szív...)
-
1 kisebb karalábé
-
2 nagy répa
-
2 nagy zöldség
-
1 kisebb zeller
- 1-2 marék zöldborsó
- 1-2 marék zöldborsó
-
3-4 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
só
-
fekete bors
-
őrölt kömény
-
pici curry fűszerkeverék
-
szárított zöldségkeverék
-
víz
A farhátakat és a csirke lábakat alaposan beáztatjuk vízbe addig, amíg ki nem tisztul a víz.
Ez azért fontos, hogy ne maradjon véres a hús.
Beletesszük egy nagy edénybe a húsokat, sózzuk és felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Feltesszük főni.
Lehabozzuk, és csak utána tesszük bele a megtisztított és feldarabolt zöldségeket és a fűszereket a petrezselyem kivételével.
Alacsony lángon főzzük, ez fontos, csak gyöngyözzön, és ne forrjon a víz!
Folyamatosan kóstolgassuk és ha kell, akkor ízesítsünk rajta.
Jó 2 órán át szoktam főzni lassú tűzön.
A petrezselymet csak az utolsó fél órában szoktam beletenni jól megkötözve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése