Hozzávalók:
-
1 kg gomba
-
3 nagy fej hagyma
-
5-6 gerezd fokhagyma
-
pirospaprika
-
só
-
fekete bors
-
őrölt kömény
-
őrölt babérlevél
-
1 kis doboz tejföl
A gombákat alaposan megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
A hagymát apróra kockázzuk, majd kis olajon vagy kókuszzsíron megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, szórunk rá pirospaprikát, majd a tűzre visszahúzva mehet bele a felszeletelt gomba.
Átforgatjuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, teszünk rá őrölt köményt és babérlevelet. Jól átkeverjük, majd sózzuk.
Nem kell alá víz, mert a sótól kiereszti a gomba a levét. Lefedjük és hagyjuk főni.
Ha nincs elég leve, pici vízzel pótolhatjuk.
Ahogy megpuhult a gomba, egy tálkába beleöntjük a tejfölt, elkeverjük egy habverővel, hogy sima legyen, majd a gomba levéből merünk rá hő kiegyenlítés miatt. Lisztet nem szoktam bele tenni, szerintem szükségtelen.
Összekeverjük, így már önthetjük a gombához.
Hagyjuk rottyanni egyet és már tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése