Hozzávalók:
-
fél fej lilakáposzta
-
fél fej fehér káposzta
-
1 nagy fej lilahagyma
-
2 kisebb fej vöröshagyma
-
egész vagy őrölt kömény
-
só
-
ecet
-
folyékony édesítő
-
kb. 3.5 liter víz
Elkészítés:
Előveszünk egy nagy műanyag tálat.
A káposztákat vagy legyaluljuk, vagy késsel vékony csíkokra vágjuk.
A hagymákat félbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük. Összeforgatjuk a káposztát a hagymával.
Szórunk rá ízlés szerint őrölt vagy egész köményt.
Egy edényben 3.5 liter vizet felteszünk főni. Ízesítjük ízlés szerint sóval, ecettel, folyékony édesítővel.
Többször kóstolgatjuk, hogy elérjük a kívánt ízt.
Ehhez nem tudok arányokat megadni, mert mindenki máshogy szereti. Valaki kicsit édesebben, valaki savanykásan.
Magunknak kell kóstolgatni és a saját ízlésünkhöz igazítani az ízeket.
Amint felforrt a fűszeres víz, és az íze is megfelelő, ráborítjuk a káposztára és hagyjuk kihűlni. Ez több óra.
Amint kihűlt, tehetjük is a hűtőbe. Másnap már lehet is fogyasztani.
Nagyon sokáig eláll a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése