Hozzávalók:
-
fél fej lilakáposzta
-
fél fej fehér káposzta
-
1 nagy fej lilahagyma
-
2 kisebb fej vöröshagyma
-
ecet
-
só
-
fekete bors
-
őrölt kömény
-
folyékony édesítő
-
olaj vagy kókuszzsír
-
pirospaprika
A káposztákat késsel jó vékony csíkokra elvágjuk, vagy gyaluval lereszeljük.
Besózzuk, alaposan átforgatjuk és állni hagyjuk 30 percet.
A hagymákat megpucoljuk, félbe vágjuk és fél karikákra szeleteljük.
Megdinszteljük kicsi olajon vagy kókuszzsíron, majd mehet bele a lesózott káposzta, lehetőleg a sós lé nélkül.
Nyomkodjuk ki belőle, ha szükséges.
Elkezdjük pirítani a hagymával együtt, borsozzuk, szórunk rá őrölt köményt, ízlés szerint ecetet öntünk rá és folyékony édesítőt.
Folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg összeesik és puhul a káposzta.
Amint megpuhult, szórunk rá pici pirospaprikát, összeforgatjuk, és már fogyaszthatjuk is. Sült húsok mellé a legfinomabb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése