Hozzávalók:
-
50 dkg liszt (nálam ch csökkentett)
-
2 tojás sárgája
-
1 csomag sütőpor
-
25 dkg vaj vagy margarin
-
1 kis doboz tejföl
-
5 dkg xilit vagy por édesítő, vagy ennek a
mennyiségnek megfelelő folyékony édesítő
-
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
-
sok szilva (nálam kb 1.2 kg volt)
-
édesítő
-
ízlés szerint őrölt fahéj
-
pici citromlé
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk.
Kinyújtjuk őket tepsi méretűre, majd a tepsit kivajazzuk,
morzsázzuk.
A töltelékhez kimagozzuk a szilvákat, majd felezzük, vagy negyedeljük. Egy tálba tesszük őket, majd ízesítjük ízlés szerint édesítővel és fahéjjal, esetleg kis citromlével. Jól összeforgatjuk.
Az
egyik tésztát beletesszük a tepsinkbe, mehet rá szorosan szép sorban a szilva,
majd arra a másik kinyújtott tészta.
A maradék tojásfehérjével lekenjük a
tetejét, villával megszurkáljuk és mehet a sütőbe kb. 30 percre, míg szép aranybarna teteje lesz.
Igazán guszta, nekem is nagy kedvencem a pite.
VálaszTörlés