Hozzávalók:
-
1.5 kg sertés oldalas
-
5 gerezd fokhagyma
-
szeletenként 1 kk. csípős mustár (cukormentes)
-
só
-
fekete bors
-
zsír (aki szeretne oldalas zsírt enni)
Előző este az oldalast felszeleteljük, majd egyenként sózzuk, borsozzuk őket. Mindegyikre teszünk mustárt és azt is jól beledörzsöljük.
Beletesszük egy jól záródó műanyag tálba, majd rászeleteljük a fokhagymát és összeforgatjuk.
Rátesszük a tetőt és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy jól bepácolódjon a hús.
Víz nem kell alá, bőven elég lesz az, amit a hús kienged magából.
Egy alufóliával letakarva betesszük a sütőbe és legalább 1 órát fólia alatt sütjük.
Ha letelt az 1 óra, leszedjük a fóliát, megböködjük a húst, és ha puha, akkor már fólia nélkül süssük tovább barnára mindkét oldalát.
Örülök, hogy tetszik :) Köszönöm :)
VálaszTörlés