Hozzávalók:
-
1 kígyóuborka
-
1 kis doboz tejföl
-
1 nagy vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
-
só
-
koktél paradicsom vagy rendes nagy paradicsom felkarikázva
-
1 kisebb paprika
-
pici ecet
Elkészítés:
Az uborkát megpucoljuk, vékonyra gyaluljuk, majd lesózzuk és összekeverjük.
10 percet hagyjuk állni.
Leöntjük róla a sós levet, majd hozzákeverjük a tejfölt.
A fokhagymát belereszeljük, ezzel is átkeverjük.
A koktél paradicsomokat elfelezzük, vagy a nagy paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát szintén.
Lehet egy nagyon pici ecetet is beletenni, én nem mindig szoktam.
Jól összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe állni legalább 1 órát, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése