Ezt a csigát a testvérem készítette, én csak a kérésére feltettem a blogomra :) Nagyon finom volt, leteszteltem én is. Azért ez a másképp szó, mert ez a krém, ami benne van, a májkrémmel nagyon különleges. Egyébként olyan íze van, mintha a kész tubusos (cukros!!) pizzakrém lenne benne, csak ez fényévekkel finomabb!! Egyszóval csak ajánlani tudom! :)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt (ch csökkentett)
- 1 cs. friss élesztő
- 3 dl tej
- 1 kk. fruktóz vagy cukor az élesztő felfuttatásához
- 1 ek. só
- 1/2 ek. bors
- 6 ek. olaj
- pirított hagyma (1 hagymából)
Krém:
- 1 konzerv sűrített paradicsom (nagyobbik)
- 1 kis tubusos kenhetős májkrém
- oregánó
- cukormentes pizza fűszerkeverék
- pici ketchup
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd 1.5 órát kelesztjük letakarva. Kinyújtjuk 1.5 cm vastagra, majd megkenjük a krémmel és feltekerjük, mint a bejglit és ismét pihentetjük 1 órát, csak most a hűtőben.
Felszeleteljük, megszórjuk sajttal, és sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük addig, amíg szép barna nem lesz a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése