Hozzávalók:
- 90 dkg friss
vagy fagyasztott zöldborsó
-
1 nagyobb fej
hagyma
- 4-5 szál
póréhagyma
-
só
-
fekete bors
- 2 kk. keményítő
+ pici tej
Elkészítés:
A
hagymát apró kockákra vágjuk, a póréhagymát pedig felkarikázzuk. A hagymát egy
kis olajon vagy kókuszzsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a póréhagymát is,
és összeforgatjuk ezzel is pár percet. Sózzuk, borsozzuk. Mehet rá a zöldborsó,
átforgatjuk pár percig, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp hogy ellepi.
Amint megpuhult a borsó, veszünk ki belőle (lé nélkül) 3 merőkanállal, majd
botmixerrel összeturmixoljuk és visszaöntjük. Ha nem találjuk elég sűrűnek,
akkor egy kis keményítőt kevés tejjel kikeverünk és hozzákeverjük a főzelékhez.
Pár pillanat alatt sűrűsödik és már húzhatjuk is le a tűzről. Így rántás nélkül
sokkal egészségesebb, és nem utolsó sorban finomabb is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése